cover

Al 60 jaar een betrouwbare
partner van sanitairproducten

U bent hier:
Home > Historie

Historie

Op 1 december 1953 begint Jan de Beer senior, als handelsagent van Seyffert Loodindustrie, met de verkoop van loden afvoerputten en sifons

In de daarop volgende jaren groeit De Beer uit tot een betrouwbare partner van veelal Duitse fabrikanten van sanitairproducten.

’60: start eigen productie

Eind jaren ’60 start De Beer met de productie van bevestigingssets en het verkopen van afdichtingen. Hiermee wordt de weg richting ‘eigen producten’ ingeslagen.
In de jaren die volgen gaat De Beer steeds meer produceren, of laat matrijzen maken, waaruit voor De Beer wordt geproduceerd.

1980

In 1980 bouwt De Beer een pand in de nieuwe vestigingsplaats Barneveld.

1983

In 1983 neemt Jan de Beer junior het bedrijf over van zijn vader. Dit markeert het begin van een lange periode van groei.

De Beer groeit gestaag door overnames en autonome groei.
De strategie om de productie van artikelen steeds meer in eigen huis te halen wordt vanaf de jaren ’90 voortvarend doorgezet.

1985

In 1985 neemt De Beer het bedrijf Asfra BV over, een producent/importeur van ijzerwaren en hang- en sluitwerk. Dit bedrijf fungeert als tweede standbeen van de dan nog relatief kleine organisatie.

1988

In 1988 bouwt De Beer een nieuw pand aan de overkant van de straat, omdat het oude te klein wordt.

1990

In 1990 neemt De Beer het bedrijf Faber Boer Meeden Metaalwerken (FBM) over, een toenmalige toeleverancier van diverse metaalproducten en bevestigingen.

1991

In 1991 neemt De Beer Seyffert Loodindustrie over, het bedrijf waarmee het in 1953 allemaal begonnen is.

2000

De Beer neemt Van der Valk Metaalwarenfabriek uit Poeldijk over en verhuist de productie naar Barneveld.

2004

De Beer neemt concurrent König & Ronneberger in Wuppertal (D) over en verovert hiermee een belangrijke positie op de belangrijke Duitse markt voor sanitaironderdelen en afdichtingen.

2006

De Beer breidt verder uit met de overname van de firma F.W. Breidenbach in Linsengericht (D), sinds jaar en dag een belangrijke toeleverancier van De Beer. Hiermee wordt ook kunststofproductie binnen de groep wordt gehaald.

2007

De Beer neemt de Duitse leverancier van afdichtings-assortimenten Niels Hamdorf over, en versterkt daarmee haar positie op de Duitse markt.

2009

In dit jaar is de leiding van de hele groep stapsgewijs overgegaan van J. de Beer op zijn zonen ir. Mark de Beer en drs. René de Beer. Per 1 januari 2010 trekt J. de Beer zich geheel terug uit de actieve leiding en begeleidt alleen nog de nieuwbouw in Wuppertal en in Barneveld (voorzien in 2010)

2009

Op 1 oktober werd de firma Schneid in de groep opgenomen. Deze firma heeft uitgebreide mogelijkheden tot metaalbewerkingen als draaien, frezen, snijden en boren. Bij Schneid produceren wij producten met kleine toleranties in enkele stuks of kleine series. Tevens maken we matrijzen, zowel voor kunststofspuitgietwerk als ook voor metaal stansen.

2010

Per 1 januari wordt Van der Valk Metaalwarenfabriek BV geheel geïntegreerd in F.W. Breidenbach (Werk 2) en zal in 2010 ophouden te bestaan als zelfstandig bedrijf. De verkoopactiviteiten in Nederland worden geïntegreerd in J. de Beer bv.

2017
Momenteel heeft De Beer vestigingen in Nederland, België en Duitsland, en weten de producten van De Beer hun weg te vinden in meer dan 15 landen.
De Beer produceert jaarlijks meer dan 250.000.000 onderdelen in 3 fabrieken in Nederland en Duitsland.

 

Meer weten over De Beer?

Catalogus Editie 20

Wilt u onze nieuwe en gratis catalogus ontvangen? Vraag ‘m dan nu aan!

Onze klanten
Wij produceren voor gerenommeerde groothandelaren en industrieën.